martes, 20 de diciembre de 2011

Sitges el Ple de les persones

El darrer Ple de l'Ajuntament de Sitges de l'any 2011, va ser un Ple molt significatiu, marcat pel torn de intervencions del públic assistent.
En aquest,però ja havia començat de forma diferent perquè al principi, de forma excepcional els nens i l'AMPA de l'escola Agnès ens va portar la seva particular carta al Reis, una petició demanant una escola nova ja que actualment estan en barracons des de fa molt de temps, i amb les darreres retallades semblava que la construcció de la nova escola havia caigut de l'agenda de la Conselleria d'Educació.Va ser una petició amable tant pels partits que governen Sitges (CiU, PP, GIS,NH) com per la oposició PSC i CUP. Ens van fer entrega de la Carta als Reis Mags i d'un calendari perquè no ens oblidéssim que les seves aules ja fa temps que no son com les de les altres escoles sitgetanes.

Després el Ple va transcorre amb la normalitat que ens té acostumats, alguns punts millor que d’altres .

Però el que ens va deixar a tots frepats va ser més tard, durant el torn d’intervencions del públic assistent, el torn de les persones, dels vilatans... en concret una intervenció del públic, em va fer mossegar els ungles. Una mare anònima d’una trentena d’anys, amb una dignitat que es difícil de descriure, amb els ulls vidriosos però la veu ferma ens va dir:"Senyors referint-se al Govern de l'Ajuntament, però també a tots els representants del consistori, ens estan deixant sense recursos a les classes mitjanes, i cada dia ens ho posen més dur per tirar endavant". I te raó la pujada del taxes de la guarderia, la pujada de taxes a l'escola de música, la taxes de les escombraries, la pujada de l’IBI ...les retallades ens salut, ja no tenim farmàcies de guardia  tot i ser un municipi turístic i el CAP no està obert en festiu... tot fa que Sitges ja no sigui un municipi de les persones. Això sí, acabarem amb els comptes quadrats! Però a quin preu?

La veu tremolosa i ferma d'aquella noia: mare, jove, guapa, preocupada, trista i valenta no se'ns oblidarà a cap del assistents.

I espero que obligui a reflexionar al Govern del municipal, perquè sí, s'han de fer ajustos, però no s'oblidin de les persones.
  
No hay comentarios:

Publicar un comentario