martes, 29 de noviembre de 2011

Expiar

Avui m’he despertat amb aquesta notícia: els metges de família hauran d’atendre pacients que fins ara s’adreçaven als hospitals. Dec estar dormida. Doncs no, aquest és el titular que ahir va decidir treure el Departament de Salut.
Els metges de família ja fa temps que fan bé la seva feina, en la mesura que poden, és clar!. Vull dir  que conec a molts metges  que ja valoren les lesions dermatològiques en els seu pacients, que fan cirurgia menor a la CAP (treuen petites lesions ), que fan crioteràpia (cremen berrugues), controlen el Sintrom… que visiten crònics, que fan seguiment d’algun dels seus pacients quan ingressen als hospitals.

Tot depèn sobretot de quin volum de pacients tenen. En els darrers anys havíem arribat a una ràtio de1.500 pacients per metge de família, ara amb les retallades aquest equilibri, que era el reclamat per els professionals de l’Atenció Primària, ja no es pot mantenir, i el número de pacients ha augmentat, bàsicament, perquè amb menys metges toca més pacients.

I ara com és que hi ha menys metges? El Conseller Boi Ruiz ens vols fer oblidar que el seu Departament ha disminuït  el pressupost  en un 10% en un any, i això ha fet que no és cobreixin les suplències, les baixes maternals, no es contractin metges per cobrir-les i per tant que menys professionals hagin d’atendre més pacients. També vol que oblidem que les negociacions amb l’ICS s’han trencat.
Vaig llegir un twit dissabte, arran de la Jornada que va reunir a Sitges a la plana major de Salut, que deia m'alegra quan els polítics reconeixen públicament la feina dels seus directors de comunicació. Ho acaba de fer el conseller Boi”. Doncs mira, amb això hi estic d’acord: sens dubte el seu director de comunicació és molt bo i ja fa temps que ho veiem.
En plena crisi de metges, cada setmana es publicava una o dues notícies de
l’èxit de la Sanitat Catalana; recordem la intervenció de l‘espina bífida intrauterina o el desplegament del  codi Politrauma.
I ara  que ja hem superat la fase de retallades amb permís de la ciutadania, ara expliquem tot allò que cal fer per modernitzar els nostre sistema, que en molts casos ja es feia i que, per suposat, és pot millorar. Si senyor, expiem, expiem pecats, que en el fons CiU també compte amb el permís de Déu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario